Ashutosh from India

Bysonder | International Recruitment | Vera Sonder

Ashutosh from India

Waarom heb je ervoor gekozen om in Nederland te werken en te wonen?
Nederland is een van de meest welvarende landen ter wereld. Er zijn hier een heleboel mogelijkheden om te verkennen. In combinatie met lucratieve prikkels en als innovatiecentrum van Europa, was werken in Nederland eigenlijk een gemakkelijke keuze! Ook spreekt bijna iedereen hier redelijk goed Engels, wat extra punten oplevert voor Nederland.

Was het gemakkelijk om een ​​woonruimte te vinden en alles te regelen (zoals een burgerservicenummer, ziektekostenverzekering, enz.)?
Sinds ik hierheen ben verhuisd voor mijn studie, werden de meeste van deze zaken, zoals sociale zekerheid, ziektekostenverzekering etc., ofwel door de universiteit geregeld of werd er hulp geboden. Na mijn masteropleiding, aangezien ik al vertrouwd was met de omstandigheden hier, was het super eenvoudig om deze zaken te regelen.

Over het algemeen zou ik zeggen, afgezien van het vinden van een perfecte huisvesting, al het andere supergemakkelijk en meestal geregeld / bijgestaan ​​door de universiteit of de bedrijven. Huisvesting is er in overvloed, maar een beetje duur.

Voel jij je thuis in Nederland en vooral in de stad Eindhoven?
Ik woon nu ruim 3 jaar in Eindhoven, maar sinds mijn eerste dag hier heb ik me hier altijd thuis gevoeld. Door het gemak en de inclusieve aard van Nederlanders in het algemeen en Eindhovenaren in het bijzonder voel ik me het meest thuis.

Welke activiteiten vind je het leukst in de regio Eindhoven?
In mijn vrije tijd reis ik meestal met de fiets of met de trein door Eindhoven. Ik ga ook graag naar Tint-evenementen die door een groep expats worden georganiseerd om elkaar te ontmoeten.

Naast leugenachtige activiteiten ga ik ook graag naar seminars en workshops die meestal plaatsvinden op de High Tech Campus.

Wat verbaast je nog aan “de Nederlanders en / of Nederland?
Dat ze elke dag dezelfde koude lunch eten en tijdens de lunch melk drinken. Alhoewel ik sinds kort ook de suite volg!

Welke tips of advies zou je iemand geven die naar Nederland verhuist?
Eindhoven is een leuke plek om te zijn met veel mogelijkheden. Het wordt niet voor niets de Siliciumvallei van Europa genoemd. Een belangrijk advies zou zijn: Begin zo vroeg mogelijk met het zoeken naar woonruimte, zodat u een keuze heeft en op tijd een betaalbare woning kunt vinden. Afgezien hiervan is al het andere voor mij superglad verlopen, net als voor iedereen die ik ken.