DutchEnglishFrenchGermanItalianPortugueseSpanish

Jonathan from Mexico

Bysonder | International Recruitment | Vera Sonder

Jonathan from Mexico

Hoe verliep het proces van verhuizen van Mexico naar Nederland voor jou en je vrouw?
De ondersteuning van elke contactpersoon in Nederland was erg goed en accuraat, net als de Mexicaanse en Nederlandse ambassades. Het was de eerste keer dat we naar een ander land verhuisden en we hadden tijdens het proces veel twijfels, maar ze werden allemaal meteen opgelost.

We kregen ook geweldige steun om onze hond uit Mexico te kunnen halen en dat waardeerden we enorm.

Er waren wat ongemakken met het logistieke bedrijf tijdens het verhuisproces, maar we zijn erin geslaagd en hebben hen en mijn recruiter de juiste feedback gegeven voor verdere referenties.

Was het gemakkelijk om een woonruimte te vinden en alles te regelen, zoals burgerservicenummer, ziektekostenverzekering, enz.?
Ja, het was heel gemakkelijk om alles geregeld te krijgen. Ik geloof dat het ons minder dan 2 maanden kostte om alles voor onze hond op orde te krijgen, zelfs de registratie bij het ziekenhuis en de dierenarts.

Voel jij je thuis in Nederland en vooral in Hengelo?
Wel, we hebben een heel mooi huis gevonden, gelegen in een vriendelijke buurt, omgeven door bomen en tuinen, vlakbij het centraal station en het ziekenhuis.

We kunnen op elk moment uitgaan, ons veilig voelen en als we terugkomen, zetten we graag wat muziek op en ontspannen we in de woonkamer of onze slaapkamer.

De fietsroutes, het openbaar vervoer en de mogelijkheid om binnen of buiten het land te reizen, geven ons een geweldige kans om hier met veel plezier te wonen. We kunnen in principe elke trein nemen vanaf Enschede of Hengelo Station om het land te verkennen of gewoon ergens anders in Europa, zoals Duitsland, Belgiƫ of zelfs Parijs, en te genieten van onze vrije tijd !! terwijl onze hond ook geniet van haar vakantie in het Petcare centrum.

Welke activiteiten vind je het leukst in de regio Twente / Hengelo?
Hengelo is een stad met veel parken en vegetatie, dus we fietsen graag overal, vooral tijdens zonnige dagen. Hoewel, als het sneeuwt, is het beter om het openbaar vervoer te gebruiken.

We gaan ook graag naar de openluchtmarkten, nieuwe restaurants uitproberen (Indiaas, Aziatisch, Italiaans eten, enz.), Naar de film gaan en met onze hond wandelen.

Wat verbaast je aan de Nederlanders of Nederland?
De meeste mensen zijn erg vriendelijk en dat merk je meteen, zodra je een winkel, restaurant of waar dan ook binnenstapt, word je hartelijk ontvangen en merk je ook wanneer mensen afscheid nemen (tot ziens!).

Familie lijkt ook erg belangrijk te zijn en je kunt veel ouders zien fietsen met hun kinderen, naar de winkels gaan of sporten.

De prioriteit die wordt gegeven aan het evenwicht tussen leven en werk is erg handig en heeft een grote impact gehad op onze dagelijkse activiteiten; we hebben de energie om nieuwe activiteiten uit te proberen, zoals Nederlands leren, naar de sportschool gaan, een boek lezen en samenkomen met onze vrienden.

Welke tips of advies zou je iemand geven die naar Nederland verhuist?
Nederland is een land met een fijne sfeer, een goed georganiseerd administratiesysteem (belastingen, ziekenhuizen, diensten etc.), goed transportsysteem en een zeer internationale bevolking; over het algemeen is het leven ontspannen en evenwichtig.

De kwaliteit van leven is erg goed, het feit dat we hier zijn, heeft ons de mogelijkheid gegeven om meer tijd als koppel door te brengen, meer tijd met onze hond door te brengen, vakanties te plannen en een goed en veilig leven te hebben in elk aspect.

We raden u ten zeerste aan om Nederlands te leren, hoewel het geen gemakkelijke taal is, het zal het leven gemakkelijker maken, vooral als u naar websites moet gaan die niet altijd in het Engels of een andere taal zijn vertaald.

Er zijn veel mobiele applicaties die erg handig zijn als u een reis wilt plannen of een route wilt zoeken naar waar dan ook in het land.

Creditcard wordt niet overal geaccepteerd, en ik denk dat dat een van de redenen is waarom het land zo’n goed economisch systeem heeft, dus ik raad je ten zeerste aan om te vragen voordat je iets koopt, grote winkels en sommige supermarkten nemen het misschien, maar kleine winkels kunnen het weigeren . U zult er niet aan wennen om met een pinpas of contant te betalen, geen zorgen.

Zeker, Nederland is een goed land met veel te bieden, zoals geschiedenis, aardige mensen, veiligheid, reismogelijkheden en kwaliteit van leven. Als je eenmaal een goede fiets, een goede regenjas hebt en je eerste “haring” hebt geprobeerd, ben je klaar om je te settelen !!

Let op: Inmiddels heeft de vrouw van Jonathan ook een baan in Nederland gevonden (ondersteund door Bysonder Recruitment).