DutchEnglishFrenchGermanItalianPortugueseSpanish

Lin from Malaysia

Bysonder | International Recruitment | Vera Sonder

Lin from Malaysia

Hoe verliep de verhuizing van Maleisië naar Nederland?
Het proces verliep soepel met de steun van mijn bedrijf en mevrouw Vera Sonder.

Was het gemakkelijk om een ​​woonruimte te vinden en alles te regelen, zoals burgerservicenummer, ziektekostenverzekering, enz.?
Ja, het was gemakkelijk omdat ik een verhuisagent had die me hierbij hielp. Ik slaagde erin om na twee weken zoeken een accommodatie te vinden en het was dicht bij het stadscentrum en een bushalte in de buurt van mijn huis. Ze pasten bij mijn voorkeuren. Ik hou van mijn plek omdat ik in staat ben om te communiceren met mensen met verschillende nationaliteiten en het is perfect!

Voel jij je thuis in Nederland en vooral in Enschede?
Ja! Ik hou het meest van het landschap en het groen! Deze leken op waar ik mee ben opgegroeid en ik hou er erg van! Toen ik voor het eerst Nederland bezocht, werd ik meteen verliefd op het landschap en natuurlijk op de mensen! De mensen in Nederland en Enschede zijn behulpzaam en aardig. Ik kwam in Enschede aan met koffers van 30 kg en 10 kg, ze waren erg zwaar! Uit het niets hielp iemand me ermee door ze vanaf het treinstation de trap af te dragen! Aardige mensen!

Welke activiteiten vind je het leukst in de regio Twente / Enschede?
Door mijn parttime studie-inzet heb ik nog niet veel tijd om te reizen. Ik vond het echter leuk om door de buurt te rennen en tegelijkertijd te genieten van het prachtige groen en mensen te ontmoeten. Bovendien is fietsen de activiteit die ik het leukst vind, omdat ik overal kan komen zonder een auto te bezitten en tegelijkertijd kan ik sporten.

Wat verrast je aan de Nederlanders / cultuur of Nederland?
Nederlanders zijn open en zien iedereen als gelijkwaardig. Dit geeft me het gevoel dat ik geaccepteerd ben en gemakkelijk erin kan integreren. Het belangrijkste is dat ze kritiek kunnen accepteren en niet snel beledigd zijn. Ze zijn ook erg voorstander van de sporten van hun land en je zult ze in oranje kunnen zien / hun huis versierd met oranje spullen! Ik was erg verrast toen ik zag dat het stadscentrum vol oranje droeg en het was geweldig!

Welke tips of advies zou je iemand geven die naar Nederland verhuist?
Voordat u naar Nederland verhuist, is het verstandig om beschikbare woonruimte binnen uw interessegebied op te zoeken en de ervaring van expats te lezen (en dat is wat u nu doet). Het zou u mentaal voorbereiden om te verwachten wat u te wachten staat, zoals het vervoermiddel dat u voor uw werk gaat gebruiken en waar u uw boodschappen kunt doen. Vergeet trouwens niet om de Facebook-groepen voor tweedehands meubels te bekijken voordat je verder gaat met het kopen van meubels bij Ikea. Misschien kun je daar een goede prijs krijgen!

En last but not least, wees trots op jezelf als je in staat bent om deze gigantische stap te zetten door naar een nieuw land te verhuizen, je aan te passen en jezelf te integreren in de gemeenschap, alles komt op zijn plaats en wordt geweldig! Succes!