DutchEnglishFrenchGermanItalianPortugueseSpanish

Simone from Italy

Bysonder | International Recruitment | Vera Sonder

Simone from Italy

Hoe verliep de verhuizing van Italië naar Nederland voor u en uw gezin?
Het moeilijkste is om de beslissing te nemen om te verhuizen, want het is nooit gemakkelijk om je land, je vrienden, je familie, je ‘comfortzone’ te verlaten. Als de beslissing eenmaal is genomen, is het echter een kwestie van een goede verhuisplanning maken. In ons geval hadden we een sterke motivatie om te verhuizen omdat we de kwaliteit van ons gezinsleven willen verbeteren. We zijn ondersteund door Apollo, Vera en Expat Centre, we hebben de stad twee keer bezocht voordat we kwamen, we hadden de mogelijkheid om met veel mensen te praten (expat en Nederlands) en daarna is het proces zelf erg soepel verlopen.

Was het gemakkelijk om een ​​woonruimte te vinden en alles te regelen, zoals burgerservicenummer, ziektekostenverzekering, enz.?
Met de hulp van Apollo was het OK. Wat betreft burgerservicenummers, ziektekostenverzekering en andere papieren / documenten ging het behoorlijk snel. Wat betreft huis moet ik zeggen dat een typisch Nederlands huis anders is dan het Italiaanse en, ook al waren er op dat moment veel huizen / appartementen beschikbaar, het vinden van het juiste huis, in overeenstemming met onze behoeften, was niet zo eenvoudig: we bezochten meer dan 15 huizen / appartementen en slechts een paar voldeden aan onze eisen. Bovendien hadden we een ongemak omdat de verhuurder van één huis we van tevoren hadden besloten (en betaald!), Enkele dagen voor onze aankomst het contract verbrak en we al een tijdje in de problemen zaten: gelukkig, met hulp van Apollo, vonden we het meteen een ander huis en we hebben onze plannen niet uitgesteld of gewijzigd.

Laat ik er ook aan toevoegen dat we na minder dan 6 maanden besloten hebben om een ​​huis te kopen en dat we het proces op een zeer vlotte en gemakkelijke manier bijna hebben afgerond.

Hoe was de verhuizing naar Nederland voor uw gezin (vrouw en 4-jarige dochter)? U moest bijvoorbeeld een school voor uw dochter zoeken.
De verhuizing was vrij eenvoudig: het regelen van papieren en documenten ging snel, het verhuizen van onze meubels verliep vlot en het geselecteerde bedrijf was zeer professioneel.

Wat betreft de school voor onze 4-jarige dochter, we hebben enkele scholen in Enschede bezocht en uiteindelijk hebben we gekozen voor een openbare school die gespecialiseerd is in het lesgeven aan buitenlandse kinderen Nederlands (en we zijn erg blij met die beslissing, want na een paar maanden is onze dochter begonnen met Nederlands verstaan ​​en spreken, bovendien regelt die school gratis Nederlandse les voor ouders, erg behulpzaam!)

Voel jij je thuis in Nederland en vooral in Enschede?
Ja, we voelen ons thuis en wonen graag in Enschede. Het is een kleine stad (vergeleken met onze vorige stad in Italië, Rome) maar met bijna alles wat je nodig hebt: restaurants, bars, winkels, bibliotheek, speeltuinen, theater, muziekzaal en veel activiteiten voor kinderen (onze dochter is erg blij!) ; er is ook elke zaterdag een hele grote markt waar je heel goed en vers fruit en groenten kunt vinden. Bovendien is elke plek te voet of met de fiets bereikbaar en hebben we onze levenskwaliteit echt verbeterd!

Welke activiteiten vind je het leukst in de regio Twente / Enschede?
We genieten van muziekconcerten (in music hall en outdoor), festivals (street food festival, bierfestival, Halloween Kermis, Christmas Winter Wonderland …), activiteiten voor kinderen (binnen en buiten, heel vaak gratis) en we genieten ook van de natuur (parken, meren) rondom Enschede!

Wat verbaast je aan de Nederlanders of Nederland?
Fietsen: hoe het land goed is georganiseerd voor fietsen en voor motorrijders is iets dat we niet echt hadden verwacht en we genieten hier enorm van. Ook de liefde en het respect voor de natuur is iets wat we erg leuk vinden.

Welke tips of advies zou u iemand geven die naar Nederland verhuist?
Niet zo veel, want Nederland is een van de best georganiseerde landen ter wereld, het is erg gericht op kinderen en familie, het is bijna tweetalig (de meeste mensen kunnen heel goed Engels spreken): het is gemakkelijk te verhuizen!